22.10.2019 година
1564339898.swf
С
ладкиши и кексове » Кексове
  2106  |   0  
Кейк Седем вкуса
Продукти:

• 5 яйца
• 2 ч.ч. кристална захар
• 1 бакпулвер
• 1 ч.ч. топла вода
• 3 1/2 ч.ч. брашно
• 7 пакетчета ванилия
• конфитюр,
• лешникови ядки,
• лимон,
• портокал,
• фъстъци
• канела
• парченца леден шоколад
• 2 настъргани ябълки
• 2 обикновени бисквити
• 2 ч.л. шипков мармалад
• 1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Яйцата разбиваме на сняг заедно със захарта. На тънка струя изсипваме олиото. В чашата с топла вода изсипваме бакпулвера (да кипне) и прибавяме към яйцата. Добавяме и цялото пресято брашно и бием с миксера още 5 минути.

Сместа разпределяме в предварително приготвени 7 сухи купички по равно, като в различните купички добавяме:

І - 1 ванилия, настъргана лимонова кора, нарязани лешникови ядки;
ІІ - 1 ванилия, настъргана портокалова кора, нарязани орехови ядки;
ІІІ - 1 ванилия, 1 ч.л. канела , 2 настъргани ябълки;
ІV - 1 ванилия, 2 равни ч.л. какао, парченца леден шоколад;
V - 1 ванилия, нарязани фъстъци, 2 с.л. конфитюр от смокини;
VІ - 1 ванилия, 2 с.л. конфитюр от боровинки, нарязани орехови ядки;
VІІ - 1 ванилия, 2 стрити обикновени бисквити, 2 ч.л. шипков мармалад.

Разбъркваме сместа във всяка купичка с отделна лъжица.

Вземаме кръгла форма за кекс, намазваме с олио и посипваме с брашно. Приготвяме 7 парчета фолио за разделяне на сместа.

Всяка купичка изсипваме между 2 парчета фолио. Печем в силна фурна 45-50 минути.
16.04.2011 г. / Станка Радлова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019