Кулинарни рецепти » Словенски кифлички

 Словенски кифлички

Продукти:

• 140 г краве масло
• 150 г брашно
• 4 жълтъка

За пълнежа:

• 4 белтъка
• 150 г захар
• 140 г смлени орехови ядки

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното с маслото. Прибавяме един по един жълтъците. Замесваме тесто, от което правим топчета колкото орех. Оставяме ги да престоят 2 часа на студено. През това време разбиваме белтъците със захарта и прибавяме смлените орехови ядки. Разбъркваме сместа.

Вземаме престоялите топчета, разплескваме ги, разпределяме върху тях плънката и ги завиваме на топки. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги печем в умерена фурна. Овалваме опечените топчета в пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало