Кулинарни рецепти » Орехови панделки

 Орехови панделки

Продукти:

• 1 пакет готово бутер тесто
• 100 г орехови ядки
• 2 с.л. галета
• 1 ванилия
• 2 белтъка
• 1 жълтък
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разстиламе тестото върху масата и го разрязваме на квадрати със страна 10-11 см.

Смесваме белтъците със захарта и леко ги загряваме. Прибавяме смлените орехи, галетата и ванилията. Разпределяме плънката върху квадратите като слагаме по малко в два срещуположни края на всеки от квадратите.

Разрязваме квадратите по другия диагонал почти до средата. После загръщаме плънката с тестото, така че да получим по две триъгълничета от всеки квадрат. Усукваме ги на панделка, нареждаме ги в тавичка и ги намазваме с жълтъка, който сме разбили с малко вода. Печем около 20 мин при температура 200°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало