Кулинарни рецепти » Закуска с месо и гъби

 Закуска с месо и гъби

Продукти:

• 1 пакет готово бутер тесто
• 300 г телешко месо
• 300 г бяло пилешко месо
• 1 бурканче стерилизирани гъби
• 1 кофичка заквасена сметана
• 1 жълтък
• 50 г краве масло
• 50 г брашно
• 1-2 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разстиламе тестото върху масата и изрязваме от него кръгове с диаметър 10 см. В средата на всеки кръг маркираме по-малък кръг /с диаметър около 8 см/. Намазваме кръговете с жълтък и ги печем 15 мин при температура 200°С, след което ги оставяме да изстинат.

Нарязваме телешкото месо на хапки, посоляваме го, овалваме го в брашното и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаните гъби и разбъркваме.

Сваряваме пилешкото месо в подсолена вода, отцеждаме го и запазваме бульона. Нарязваме половината на хапки и го прибавяме към гъбите и телешкото и продължаваме да пържим. След десетина минути прибавяме половината от сметаната, наливаме малко от пилешкия бульон, поръсваме с черен пипер и задушаваме на огъня, докато телешкото месо омекне. Накъсваме останалото пилешко месо съвсем ситно /или го пасираме/, прибавяме останалата сметана, подправяме на вкус и разбиваме сместа на сос.

Внимателно отделяме от изстиналите тестени кръгове очертаните капачета, издълбаваме вътрешността им и ги напълваме с приготвената месно-гъбена смес. Заливаме отгоре със соса и покриваме с изрязаните капачета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало