Кулинарни рецепти » Ущипци

 Ущипци

Продукти:

• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 бакпулвер
• 2 ч.ч. брашно
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцето с киселото мляко и при непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Сипваме брашно, докато получим гъста каша.

В тесен съд сгорещяваме голямо количество олио. С чаена лъжичка гребваме от тестото и пържим на маслена баня до златисто.

Отцеждаме ущипците и ги поднасяме със сирене или ги заливаме със сироп, приготвен от 1 1/2 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало