Кулинарни рецепти » Супа от говежда опашка

 Супа от говежда опашка

Продукти: (за 4 порции)

• 1 говежда опашка
• 2-3 моркова
• 2 глави лук
• 1 парче целина
• 1 гулия
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. оцет или лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите, лука, гулията и целината на дребно.

Нарязваме говеждата опашка на малки парченца. Посоляваме, поръсваме с червения пипер, овалваме ги в брашното и ги пържим в сгорещената мазнина до зачервяване.

След това наливаме гореща вода /или телешки бульон/ и варим на умерен огън. Когато супата заври, прибавяме ситно нарязания зеленчук, посоляваме на вкус, подправяме с оцета и варим още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало