Б
аници и пити » Гарнирани пити /пици/

2580 |

0
Пица Салерно
Продукти:
• 1 кг готово тесто
• 300 г шунка
• 100 г мариновани гъби
• 100 г мариновани чушки
• 200 г кашкавал
• 12 броя маслини
• 100 г доматено пюре
• чубрица
Начин на приготвяне:
Разстиламе тестото в намаслена тавичка на пласт, дебел около 1 см. Нарязваме шунката на тънки парченца, гъбите на филийки, а чушките на резенчета.
Нареждаме така приготвените продукти равномерно върху тестото и поливаме с доматеното пюре. Поръсваме с чубрица. Запичаме в умерено загрята фурна.
Проверяваме дали тестото е опечено, като бодваме с клечка за зъби тук-там. Ако е добре опечено, не бива да оставя следи по клечката. Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме отново.
20.05.2015 г. / Теодора Маркова
Най-четеното в "Баници и пити"
Коментари (0)