Кулинарни рецепти » Пита с гъби

 Пита с гъби
(Финландия)

Продукти:

• 500 г маслено тесто
• 1 кг солени гъби
• 100 г ориз
• 500 мл прясно мляко
• 2 главички лук
• 40 г мазнина
• 1яйце за намазване

Начин на приготвяне:

Накисваме гъбите. Сваряваме изчистения ориз в млякото. Подсушаваме гъбите с кърпа и ги нарязваме на дребно. Нарязваме лука на ситно.

Разточваме тестото на правоъгълен лист с дебелина 0,5 см. Задушаваме гъбите с лука в много малко вода и щом изстинат, прибавяме към тях ориза.

Разстиламе плънката равномерно върху половината лист, захлупваме с другата половина и прищипваме краищата. Намазваме отгоре с яйце и избождаме повърхността с вилица на няколко места.

Печем във фурна, загрята до 220 градуса, около 30 мин. За вечеря сервираме питката гореща, а за закуска - студена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало