21.01.2021 година
1564339898.swf
Б
аници и пити » Плодови баници и щрудели
  2635  |   0  
Австрийски щрудел с ябълки
Продукти:

• 1,5 кг ябълки
• 2 пакета фини кори
• 130 г краве масло
• 50 г стафиди
• 100 г галета
• 100 г захар
• 50 г пудра захар
• канела

Начин на приготвяне:

Разгъваме корите и всеки лист намазваме със запържените в масло галета. Обелваме ябълките, настъргваме ги и ги размесваме със стафидите и захарта.

Ръсим ябълковата смес върху корите, отделени две по две, и нареждаме в намазана с масло тавичка. Печем в умерена фурна.

След като изстине, поръсваме щрудела с пудра захар, смесена с малко канела.
04.02.2013 г. / Росица Димитрова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021