Кулинарни рецепти » Баница с шунка и праз

 Баница с шунка и праз

Продукти:

• 250 г брашно
• 100 г маргарин
• 30 г хлебна мая
• 3-4 стръка праз (бялата част)
• 250 г шунка
• 250 г сметана
• 100 г кашкавал
• 50 г краве масло
• 1 жълтък
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто от брашното, маята, маргарина, малко вода и 1 ч.л. сол. Оставяме го да втаса.

През това време задушаваме в разтопеното масло ситно нарязания праз. Щом поомекне, сваляме от огъня, изчакваме да поизстине и прибавяме сметаната, ситно нарязаната шунка и настъргания кашкавал. Подправяме на вкус с индийско орехче, черен пипер и сол.

Разделяме тестото на две и разстиламе едната половина в намаслена тавичка, като разтегляме краищата върху стените на тавата. Разпределяме отгоре приготвената плънка и покриваме с останалото тесто.

Защипваме краищата на двете кори, за да не изтича плънката. Намазваме отгоре с жълтъка и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало