Кулинарни рецепти » Баница със свинско месо

 Баница със свинско месо

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. олио
• 1 кг тлъсто свинско месо
• 8 яйца
• 1-2 с.л. мас
• черен пипер, сол на вкус

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното с 1 непълна ч.л. сол и от него, олиото, оцета и 1 1/2 ч.ч. хладка вода замесваме тесто за точене и разточваме 7 не много тънки кори.

Смиламе месото през едра решетка и го задушаваме с малко вода. Оставяме плънката да изстине, размесваме я с 6 разбити яйца и подправяме със сол и черен пипер.

Нареждаме корите в намаслена тавичка и ръсим с плънката. Най-горната кора ръсим обилно с мазнина и печем баницата в предварително загрята фурна.

Разбиваме останалите 2 яйца и 15 мин преди изпичането на баницата, я заливаме с тях. След като леко поизстине, я нарязваме и поднасяме.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало