Кулинарни рецепти » Есенна гарнитура

 Есенна гарнитура

Продукти:

• 1 голяма глава целина
• 3 с.л. олио
• 40 г краве масло
• 4-5 с.л. галета
• половин лимон
• 1 ч.ч. бульон
• магданоз, сос

Начин на приготвяне:

Обелваме целината, нарязваме я на дребни кубчета, заливаме я с олиото и загряваме на огъня, след което заливаме с половината от бульона, посоляваме, оттегляме на тих огън и задушаваме. Докато задушаваме от време на време доливаме по 1 с.л. бульон и разбъркваме.

Изваждаме целината и я поръсваме със сок от лимон и запържената в маслото галета, размесена със ситно нарязан и осолен магданоз. Поднасяме към пържени, печени и задушени меса и дивеч.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало