Кулинарни рецепти » Галушки от обикновено тесто

 Галушки от обикновено тесто

Продукти:

• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. зеленчукова отвара /или вода/
• четвърт пакетче краве масло
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

От брашното, отварата и солта приготвяме тесто, което разбиваме, докато започне да се отлепва от съда. С потопена в гореща вода лъжица вземаме от тестото, оформяме топчици и ги пускаме във вряща подсолена вода. Захлупваме съда с галушките и ги варим 10 мин. Изваждаме ги, отцеждаме и ги заливаме с разтопеното масло.

Поднасяме галушките като гарнитура към месни и зеленчукови ястия.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало