Кулинарни рецепти » Кашкавален сос

 Кашкавален сос

Продукти:

• 5 сурови жълтъка
• 4 к.ч. олио
• сокът от 1/2 лимон
• 100 г пармезан
• много ситно нарязан и без никаква влага магданоз
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Пасираме жълтъците. Наливаме капка по капка олиото и бъркаме в една посока, докато се сгъсти. Прибавяме лимоновия сок и настъргания пармезан. Бием още 5 мин и подправяме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало