Кулинарни рецепти » Юфка с конфитюр

 Юфка с конфитюр

Продукти: (за 4 порции)

· 250 г юфка
· 3 ч.ч. прясно мляко
· 4 яйца
· 60 г краве масло
· 3 с.л. захар
· 2 к.ч. конфитюр
· 1 щипка канела
· 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Възвираме 1 л леко подсолена вода и сваряваме юфката. Прехвърляме я в гевгир и я обливаме със студена вода.

Размесваме я с конфитюра, който леко сме разредили с вода. Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме с бъркане на тънка струйка топлото мляко. Слагаме тази смес в съд с вода и я сгъстяваме на водна баня, бъркайки непрекъснато в една посока. Ароматизираме с ванилията.

Изсипваме юфката в намаслена тавичка, заливаме я с приготвения сос и запичаме в умерена фурна. Поднасяме я поръсена с пудра захар, която сме размесили с канелата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало