Кулинарни рецепти » Макарони с тиква

 Макарони с тиква

Продукти: (за 4 порции)

· 200 г макарони
· 1 кг тиква
· 5 яйца
· 5 с.л. захар
· половин пакетче краве масло
· канела, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в леко подсолена вода и ги отцеждаме.

Почистваме и обелваме тиквата. Настъргваме я на едро ренде, леко посоляваме и я запържваме в разтопеното масло. После я сипваме при макароните заедно с мазнината.

Разбиваме яйцата със захарта, ароматизираме с канела и смесваме с останалите продукти. Разстиламе сместа в намаслена тавичка и печем в умерено загрята фурна до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало