08.12.2019 година
1564339898.swf
П
аста » Ястия с юфка
  1810  |   0  
Юфка с леща
Продукти: (за 4 порции)

· 500 г юфка
· 350 г леща
· 300 г домати
· 1 глава лук
· 150 г бекон
· 1 ч.ч. бяло вино
· 2-3 с.л. зехтин
· 1 дафинов лист
· 1 с.л. ситно нарязани листа от целина
· сол


Накисваме лещата за една нощ в студена вода. Сваряваме юфката в леко подсолена вода и я отцеждаме.

Нарязваме бекона на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Прибавяме ситно нарязания лук и също го запържваме. Слагаме дафиновия лист и обелените и настъргани домати. Варим на умерен огън.

Щом водата се поизпари, наливаме виното. Засилваме огъня, за да се изпари и виното и доваряваме на умерен огън.

Сваряваме лещата в подсолена вода, като към края на варенето прибавяме ситно нарязаната целина. Щом лещата омекне напълно, прибавяме сварената юфка и доматения сок.
04.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019