Кулинарни рецепти » Венециански специалитет

 Венециански специалитет

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г спагети
• 1 с. л. сол
• 2 с. л. захар
• 250 г кълцано месо
• 1 голяма глава лук
• 1 голяма скилидка чесън
• 500 г месести домати
• 2 с. л. зехтин
• 1/2 ч. л. босилек
• 1/2 ч. л. риган
• 1/2 ч. л. мащерка
• 1 с. л. сладък червен пипер
• малко доматен сок или кетчуп
• 100 г настърган пармезан
• 1 бучка краве масло

Начин на приготвяне:

В голям съд възвираме 4 л вода, прибавяме сол и зехтин и потапяме внимателно спагетите. Варим 10 минути на слаб огън, като леко разбъркваме и внимаваме да не ги преварим. Отцеждаме ги в гевгир.

В добре загрятото масло изпържваме лука и смачканата скилидка чесън, прибавяме месото и пържим при постоянно бъркане. Добавяме скълцаните обелени домати, захарта и подправките, посоляваме леко и оставяме на огъня 15 мин да се задуши. Гъстотата на соса зависи от доматите, така че може да се наложи прибавянето на течност (най-добре тръпчиво бяло вино) – сосът не бива да бъде гъст.

Отцедените спагети разбъркваме със соса и разпределяме на порции в огнеупорни купички. Поръсваме обилно с настъргания пармезан и отгоре шприцваме панделки от масло.

Запичаме в предварително загрята фурна (само на горен реотан), докато настърганият пармезан покафенее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало