30.11.2020 година
1564339898.swf
П
аста » Ястия със спагети
  4675  |   1  
Спагети болонезе
Продукти: (за 4 порции

· 500 г спагети
· 250 г телешка кайма
· 3 с.л. зехтин
· 2 глави лук
· 2 домата
· 2-3 скилидки чесън
· 1 морков
· 1 с.л. нарязани листа от целина
· 100 г настърган кашкавал
· сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в мазнината. Прибавяме каймата и пържим, докато потъмнее. Сипваме обелените и нарязани домати, нарязания морков и ситно нарязаните листа от целина. Посоляваме и задушаваме 40 мин.

Смесваме със сварените спагети, разбъркваме и поръсваме с настъргания кашкавал.
03.05.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Паста"
Коментари (1)
Коментари От: Данчо Колев  19:13  пeтък, 23 октомври 2015 г.Докладвай обиден коментар 
И аз доскоро ги приготвях по същият начин, но по-вкусно е лукът и каймата да се запържват в отделни тигани,като запържената кайма се добавя най-накрая към сместта и спагетите. Пробвайте, вкусът на месото е по-наситен!
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020