Кулинарни рецепти » Ветрило с яйце

 Ветрило с яйце

Продукти: (за 5 порции)

• 200 г сух хляб
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 250 г печен патладжан
• 200 г червени домати
• 150 г сирене
• 1 к.ч. олио
• 5 яйца
• 5 скилидки чесън
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме хляба на дребни парченца и го заливаме с млякото.

Обелваме опечения патладжан и го пасираме. Прибавяме половината домати, които сме обелили и настъргали на ренде, счукания чесън, 100 г настъргано сирене. Разбъркваме добре с миксер и добавяме накиснатия хляб. Посоляваме и продължаваме да бъркаме, докато получим еднородна смес, като постепенно сипваме половината от олиото.

Готовата смес разпределяме по равно в 5 чинии, където я разстиламе ветрилообразно. В основата на всяко “ветрило” слагаме по едно яйце, предварително изпържено в останалото олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало