Кулинарни рецепти » Шунка с пикантен сос

 Шунка с пикантен сос

Продукти:

• 300 г шунка
• 2 с.л. брашно
• 4-5 скилидки чесън
• 1 ч.ч. вино
• 1 ч.ч. бульон
• 1-2 с.л. олио
• 1 с.л. краве масло
• 2 с.л. сметана
• 2 с.л. оцет
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме шунката на тънки филийки, които запържваме в много горещо олио. Изваждаме ги и ги оставяме на топло.

В същата мазнина запържваме брашното и го разреждаме с виното и бульона. Варим 3-4 мин и подправяме с половината от счукания чесън, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.

Прибавяме шунката и варим десетина минути. Отделно кипваме оцета с останалия счукан чесън и го сипваме при шунката. После отстраняваме от огъня и поръсваме със смес от разтопеното масло и сметаната.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало