Кулинарни рецепти » Шунка с лук

 Шунка с лук

Продукти:

• 500 г сух хляб
• 1 кг лук
• 3 яйца
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 500 г шунка
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно, увиваме го в марля и го сваряваме в леко подсолена вода. Нарязваме хляба на тънки филийки, които накисваме в половината от млякото. Нареждаме филийките на дъното намаслена тавичка и разстиламе върху тях сварения лук.

Разбиваме яйцата с останалото мляко, прибавяме ситно нарязаната шунка, подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. Изсипваме тази смес върху лука, поръсваме с настъргания кашкавал и печем в силна фурна, докато ястието хване червена коричка.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало