22.05.2018 година
Я
стия с дреболии и колбас » Ястия с колбаси
  1905  |   0  
Броколи с бекон на фурна
Продукти:

• 700 г броколи
• 200 г бекон
• 2 глави лук
• 100 мл сметана
• 100 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 100 г настърган кашкавал
• ч.л. масло
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Накъсваме броколите на розички, нарязваме лука на полумесеци, а бекона - на ситно.

Бланшираме броколите за 8 минути във вряща подсолена вода, отцеждаме ги и веднага заливаме със ледено студена вода, за да запазят цвета си. Запържваме бекона до порозовяване и добавяме лука.

В намазнена тавичка подреждаме ред броколи, върху тях бекон и лук. Заливаме всичко с яйцата, които сме разбили с млякото, сметаната, сол и черен пипер на вкус.

Поръсваме ястието с кашкавал и запичаме за 15 минути на 200˚С.
13.09.2012 г. / Мариана Николова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2018