Кулинарни рецепти » Карловски гювечета

 Карловски гювечета

Продукти: (за 4 гювечета)

• 300 г шунка
• 300 г сирене
• 4-5 печени и белени чушки
• 200 г доматено пюре
• 100 г краве масло
• 100 г мариновани гъби
• 10-12 маслини
• 4 яйца

Начин на приготвяне:

На дъното на всяко гювече поставяме по едно малко парченце масло. Нарязваме сиренето на 4 еднакви филийки и също ги поставяме в гювечетата.

Нарязваме ситно гъбите, шунката и чушките. Разпределяме продуктите по равно в гювечетата. Поливаме с доматеното пюре и слагаме отгоре късчета от останалото масло.

Запичаме в силна фурна, като 5 минути преди да извадим гювечетата, чукваме на всяко по 1 яйце отгоре. Гарнираме със стръкче магданоз и поднасяме гювечетата топли.

Автор: Донка Петкова

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало