Кулинарни рецепти » Кренвирши с царевица

 Кренвирши с царевица

Продукти: (за 4 порции)

• 3 ч.ч. отцедени царевични зърна от консерва
• 400 г кренвирши
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 1 к.л. червен пипер
• 1 щипка захар
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме царевичните зърна със ситно нарязаните кренвирши. Поръсваме със захар, червен пипер и сол.

Разбъркваме и прехвърляме сместа в тавичка. Заливаме с разбитите с млякото яйца и запичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало