Кулинарни рецепти » Задушена наденица в доматен сос

 Задушена наденица в доматен сос

Продукти: (за 2 порции)

• 200-300 г ловджийска или македонска наденица
• 2-3 с.л. мазнина за пържене
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. брашно
• 1-2 скилидки чесън
• 1 с.л. ром или коняк
• 1 бучка краве масло
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и леко го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязаната на парчета наденица, запържваме, заливаме с доматен сок и кипваме заедно с черния пипер и дафиновия лист.

Прибавяме се брашното, размито в студена вода, и чесъна. След 5-6 мин отстраняваме от огъня, заливаме с коняка и похлупваме плътно с капак. Преди сервиране поръсваме със ситно нарязан магданоз и парченца масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало