Кулинарни рецепти » Телешка сърца със спанак и лук

 Телешка сърца със спанак и лук
(Германия)

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг телешки сърца
• 500 г спанак
• 500 г лук
• 1 ч.ч. сметана
• половин пакетче краве масло
• 2-3 с.л. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме сърцата на филийки и ги натриваме с черен пипер и сол. Запържваме ги леко в зехтина.

Бланшираме спанака и го нарязваме на ситно. Смесваме го със сметаната. Нарязваме лука на по-големи парчета, които запържваме в маслото.

Поднасяме телешките сърца, гарнирани със спанака и пържения лук.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало