Кулинарни рецепти » Пълнен далак

 Пълнен далак

Продукти: (за 4 порции)

• 1 телешки далак
• 300-400 г свинско месо от бута или свинско филе
• 1-2 глави лук
• 1-2 моркова
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1-2 с.л. червено вино
• сол

Начин на приготвяне:

От тъпата страна на далака правим разрез с остър нож, така че да се получи дълга торбичка.

В по-голямата част от мазнината запържваме от всички страни свинското месо, което сме нарязали на по-едри кубчета. Прибавяме нарязаните лук и моркови, леко запържваме и задушаваме. Посоляваме, прибавяме доматеното пюре и малко гореща вода и варим на умерен огън, докато остане на мазнина.

Отстраняваме от огъня и пълним далака със сместа, след което го зашиваме с канап. Слагаме го в тавичка, заливаме с виното, останалата мазнина и малко вода и печем в умерена фурна.

След като се изпече далака, освобождаваме го от канапа, изчакваме да изстине и го нарязваме на филийки. Поднасяме далака студен или топъл, залят със соса от печенето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало