Кулинарни рецепти » Пръчици с грах

 Пръчици с грах

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г свински черен дроб
• 300 г свинско шкембе
• 2 големи глави лук
• 1 скилидка чесън
• 2-3 стръка градински чай
• 1/2 ч.л. индийско орехче
• 2 средно големи яйца
• 125 г галета
• 1 свинско було
• 150 мл телешки бульон
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме и смиламе шкембето и дроба, след което го запържваме заедно с лука и чесъна. Изваждаме ги и го смесваме с яйцата, индийското орехче и галетата, за да получим подобна на кайма смес. Подправяме.

Слагаме булото в хладка вода за да омекне и го нарязваме на квадрати от 12 кв.см. Разделяме сместа на топчици от по 60 г, които овалваме като дебели пръчици. Всяка от тях завиваме с парчето було, нареждаме ги плътно една до друга в дълбок съд и ги заливаме с бульона.

Запичаме около 1 час в умерена фурна. По средата на печенето добавяме и мазнината от запържването.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало