Кулинарни рецепти » Задушен агнешки черен дроб

 Задушен агнешки черен дроб

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г агнешки черен дроб
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото заедно с нарязания на кубчета морков. Прибавяме черния дроб и го пържим до побеляване и от двете страни.

Изваждаме дроба, а към запръжката прибавяме червения пипер, дафиновия лист и 1 ч.ч. топла вода. Кипваме, добавяме нарязания на хапки дроб, посоляваме, захлупваме и задушаваме, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало