Кулинарни рецепти » Пилешка супа с кашкавал и броколи

 Пилешка супа с кашкавал и броколи

Продукти: (за 5 порции)

• 800 г обезкостено пилешко месо
• 2 глави прясно броколи
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. брашно
• 3 кубчета пилешки бульон
• 1 ч.ч. сметана
• 1-2 ч.ч. настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разтапяме маслото на умерен огън, прибавяме брашното и след постоянно бъркане оформяме гъста смес.

В дълбока тенджера наливаме 2 л вода и прибавяме кубчетата пилешки бульон, парченцата пилешко месо, цветчетата броколи, черен пипер и сол на вкус. Покриваме с капак и след като заври оставяме супата да къкри на слаб огън 45 мин.

Сгъстяваме супата, като при енергично бъркане прибавяме сместа с брашното. Варим още 5 мин, сваляме от огъня и щом супата поизстине, прибавяме сметаната и настърганият кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало