Кулинарни рецепти » Печена риба с ориз и зеленчуци

 Печена риба с ориз и зеленчуци
/Норвегия/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г сварено рибено филе
• 300 г сварен ориз
• 1 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1-2 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме рибата и я нарязваме на малки парченца. В намаслена тавичка нареждаме последователни пластове от ориз и риба.

Приготвяме светла запръжка от брашното и половината масло. Разреждаме с млякото и сваряваме гладък сос.

Прибавяме захарта и доматеното пюре, подправяме с черен пипер и сол и заливаме рибата с този сос. Поръсваме с настъргания кашкавал, слагаме отгоре люспи от останалото масло и печем 30 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало