Кулинарни рецепти » Шаран с кафяв сос

 Шаран с кафяв сос
/Германия/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голям шаран
• 1 дафинов лист
• 2 тънки колелца лимон
• 150 мл червено вино
• 1 малка глава лук
• половин пакетче краве масло
• 60 г сланина
• 1-2 с.л. брашно
• черен пипер, сол, оцет

Начин на приготвяне:

Нарязваме шарана на малки парченца. Прибавяме лимоновите колелца и дафиновия лист. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, заливаме с виното и оцет и оставяме рибата да престои така 4 часа.

Правим червена запръжка от маслото и 3 с.л. брашно, прибавяме ситно нарязания лук и нарязаната на кубчета сланина, изпържваме, заливаме със соса от шарана и с вода и възваряваме. Варим до получаването на гъст сос.

Прибавяме шарана и задушаваме във фурна, докато рибата омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало