Кулинарни рецепти » Шаран, пълнен със зеленчуци и орехи

 Шаран, пълнен със зеленчуци и орехи

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг шаран
• 1 к.ч. олио
• 3-4 глави лук
• 1 глава целина
• 3 моркова
• 2-3 домата
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.ч. смлени орехи
• 1 дафинов лист
• 1 лимон
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме шарана отвътре и отвън и го оставяме да престои 30 мин.

Сгорещяваме олиото и последователно запържваме ситно нарязания лук, морковите и целината, нарязани на кубчета, и ситно нарязания чесън. Посоляваме, прибавяме дафиновия лист и сипваме обелените и настъргани домати. Задушаваме и прибавяме орехите, ситно нарязан магданоз и черен пипер.

С част от тази смес пълним шарана, зашиваме отвора и го слагаме в тавичка. Останалата смес разстиламе върху рибата. Отгоре слагаме резенчета от обеления лимон. Печем 40 мин в умерена фурна. Накрая поръсваме настъргания кашкавал и запичаме още малко във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало