Кулинарни рецепти » Рибен пирог

 Рибен пирог

Продукти: (за 4 порции)

• 750 г картофи
• 30 г маргарин
• 375 мл прясно мляко
• 375 г пушена риба
• 250 г прясна морска риба
• 1 дафинов лист
• 1 щипка индийско орехче
• 6 зърна черен пипер
• 2 твърдо сварени яйца
• 30 г мек кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме обелените картофи, нарязани на филийки, пасираме и ги объркваме с маргарина и 3 с.л. топло прясно мляко.

Възвираме останалото мляко с дафиновия лист, черния пипер и индийското орехче и слагаме почистената и нарязана на парчета прясна и пушена риба. Варим на бавен котлон 2-3 мин., сваляме от котлона, покриваме с капак и оставяме рибата да изстине. Обезкостяваме и я наситняваме.

Прибавяме магданоза и наситнените яйца. Подправяме със сол и черен пипер. Разстиламе рибената смес в намаслена тавичка, отгоре покриваме с пюрето, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 25 мин на 200°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало