Кулинарни рецепти » Рибарски гювеч

 Рибарски гювеч

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г сафрид с главите
• 1-2 к.ч. разтопено краве масло
• 1-2 глави лук
• 2-3 домата
• 500 г зелени пиперки
• 4 люти чушки
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. доматено пюре
• 500 г картофи
• 1 лимон
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме последователно ситно нарязания лук, доматеното пюре и червения пипер. Оставяме да заври и прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи, пиперките, нарязани на едро, целите люти чушлета и нарязаната на порции риба.

Печем в умерена фурна. След 10 мин прибавяме ориза, обелените и настъргани домати, черния пипер, сол и лимонов сок. Печем ястието, докато остане на мазнина. Преди поднасяне, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало