Кулинарни рецепти » Риба по липовански

 Риба по липовански

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г мерлуза или сафрид без глави
• 1 к.ч. олио
• 1 кг червени домати
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 1 дафинов лист
• 1 лимон, магданоз
• черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

В сгорещената мазнина задушаваме до омекване последователно морковите, целината, нарязана на кубчета, ситно нарязания лук, част от доматите и подправките, като от време на време доливаме по малко рибен бульон или гореща вода.

Нарязваме рибата на порции, посоляваме, нареждаме в тавичка и покриваме със задушените зеленчуци. Най-отгоре нареждаме останалите домати и лимона, нарязани на филийки. Поливаме с малко рибен бульон.

Печем на фурна, докато рибата остане на мазнина. След като извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало