Кулинарни рецепти » Риба с ориз и домати

 Риба с ориз и домати

Продукти:

• 750 г рибно филе
• 1 ч.ч. ориз
• 500 г домати
• 2 глави лук
• 4-5 с.л. зехтин
• 1 скилидка чесън
• 150 мл бяло вино
• магданоз, майорана, мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата и я нарязваме на малки хапки. Варим ориза в голямо количество подсолена вода до полуготовност, след което го отцеждаме.

Нарязваме лука на ситно и го позапържваме в сгорещената мазнина. Щом стане прозрачен, прибавяме ситно нарязаните чесън и магданоз, сипваме обелените и настъргани домати и задушаваме 5-6 мин.

После прибавяме рибата, ориза и виното, подправяме с черен пипер и сол, поръсваме с наситнени мащерка и майорана, захлупваме и задушаваме още 20 мин.

Автор: Калина Симова

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало