Кулинарни рецепти » Риба с фасул по гръцки

 Риба с фасул по гръцки

Продукти:

• 500 г филе от риба
• 2 глави лук
• 500 г домати
• 2 кубчета пилешки бульон
• 2 чаши зелен фасул или консерва
• 100 г зелени маслини
• 1 чаша натрошено сирене
• олио
• вегета на вкус
• 2-3 листенца розмарин

Начин на приготвяне:

Задушаваме нарязания лук в 1-2 с.л. олио и малко вода. Прибавяме обелените и настъргани домати и бульона разреден в малко вода.

Прибавяме рибното филе и варим 10-15 минути на ниска температура. След това слагаме нарязаните маслини, зеления фасул и сиренето. Подправяме с розмарин и вегета на вкус и оставяме още 5-10 минути да ври.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало