Кулинарни рецепти » Пъстърва с яйчен сос

 Пъстърва с яйчен сос

Продукти: (за 2 порции)

• 500 г изчистена пъстърва
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. оцет
• 3-4 зърна бахар
• 7-8 зърна черен пипер
• 1 резенче целина
• 3 яйца
• 1 ч.ч. бяло сухо вино
• 2 с.л. масло
• 1 с.л. брашно
• сол и смлян черен пипер
• ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Варим рибата около 15 мин заедно с подправките и изчистените и нарязани на парченца зеленчуци. Наливаме оцета, изгасваме котлона и я оставяме да постои половин час.

Възвираме и варим още 5-6 мин. Отцеждаме я и я нареждаме в подходяща плитка чиния.

Правим светла запръжка от маслото и брашното, която разреждаме с бялото вино на хомогенна каша. Оставяме я да поври 5-6 мин. Подправяме с черен пипер и сол и я застройваме с разбитите с лимоновия сок яйца.

Заливаме рибата с тази каша, наръсваме обилно с магданоз и консумираме веднага.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало