Кулинарни рецепти » Треска с бял сос и зеленчуци

 Треска с бял сос и зеленчуци
/Норвегия/

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от треска
• половин пакетче краве масло
• 1 връзка зелен лук
• 250 г зелен фасул
• 1 парченце целина
• 3 моркова
• 4 картофа
• 500 мл прясно мляко
• 3 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме целината, морковите и картофите на кубчета, а лука и фасула нарязваме на малки парченца. Заливаме нарязаните зеленчуци с млякото, подправяме с черен пипер и сол и варим на тих огън до омекване. Изваждаме сварения зарзават и прецеждаме млякото.

Нарязваме рибата на парченца, посоляваме и задушаваме в половината от маслото, докато омекне.

Приготвяме светла запръжка от брашното и останалото масло и разреждаме с прецеденото мляко. Подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме. Прибавяме рибата и зеленчуците и варим 3-4 мин. Накрая поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало