Кулинарни рецепти » Рибено филе в зеленчуков сос

 Рибено филе в зеленчуков сос

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г рибно филе
• 4 моркова
• 2 глави лук
• 1 парче целина
• 500 г картофи
• 60 г краве масло
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. вино
• 1 ябълка, половин лимон
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и разстиламе половината на дъното на тенджера. Отгоре нареждаме нарязаната на порции риба, заливаме с подсолена вода, колкото да покрие рибата и варим 10-15 мин на умерен огън. Изваждаме рибата и прецеждаме бульона.

Във виното задушаваме останалия лук и нарязаните на кубчета ябълка, моркови и целина. После ги заливаме с прецедения бульон и варим до омекване.

Нарязваме картофите на кубчета, сваряваме ги в подсолена вода, отцеждаме и ги слагаме в голяма чиния. Върху тях нареждаме сварените рибни филета и заливаме с половината от разтопеното масло.

Претриваме сварения зеленчук през сито и го връщаме в соса. Прибавяме дафиновия лист, посоляваме и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Кипваме соса и оставяме да къкри 5-6 на тих огън. След това отстраняваме от огъня, прибавяме останалото разтопено масло и заливаме рибата с горещия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало