Кулинарни рецепти » Риба със зеленчуци

 Риба със зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг риба
• 4-5 с.л. олио
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• 1 глава целина
• 3-4 средно големи домата
• 1 глава лук
• 400 г зелен фасул
• 1 ч.ч. пресен грах
• 1-2 с.л. брашно
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на парчета, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме от двете страни в сгорещеното олио.

Нарязваме на кръгчета лука, моркова, магданозения корен и целината. Обелваме доматите и ги разрязваме на четвъртинки. Фасула нарязваме на парченца с дължина около 2 см, а магданоза нарязваме на ситно. Изливаме горещото олио в тенджера под налягане и запържваме в него зеленчуците.

Посоляваме на вкус, прибавяме изпържената риба и поръсваме с черен пипер. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало