Кулинарни рецепти » Пъстърва със сос

 Пъстърва със сос

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г филе от пъстърва
• 1 ч.ч. оцет
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 корен магданоз
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2 жълтъка
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пъстървата и оставяме да престои 30 мин. След това я варим в смес от оцета и 1 ч.ч. вода, към които сме прибавили нарязаните корен от магданоз, целина и морков, ситно нарязаните лук и чесън, черния пипер и дафиновия лист.

Запържваме брашното, разреждаме с виното и малко вода и варим около 15 мин. След това сваляме от огъня, подправяме с жълтъците и заливаме рибата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало