Я
стия с риба » Ястия в тенджера

4074 |

0
Задушена риба с ябълки и моркови
Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг тлъста риба
• 1-2 кисели ябълки
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 1-2 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• 1 ч.ч. бяло вино
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, посоляваме и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Оставяме да престои 2-3 часа.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината олио заедно с настърганите ябълки и моркови.
В останалото олио задушаваме рибата 5-6 мин, след което я изсипваме при зарзавата заедно с мазнината. Наливаме виното, прибавяме дафиновия лист, захлупваме и задушаваме още 15-20 мин на слаб огън.
06.05.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Ястия с риба"
Коментари (0)