Я
стия с риба » Ястия в тенджера

5459 |

0
Винен кебап от риба
Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг морска риба
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме рибата и я нарязваме на малки парченца. Посоляваме и изпържваме в част от мазнината.
Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в останалата мазнина. Прибавяме размитото в малко вода доматено пюре, брашното, черен пипер и сол на вкус. Разреждаме с половината от виното и 1 ч.ч. топла вода и кипваме.
Пускаме рибата, поръсваме червения пипер и добавяме дафиновия лист. Наливаме останалото вино и задушаваме на тих огън, докато рибата омекне.
06.05.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Ястия с риба"
Коментари (0)