Кулинарни рецепти » Паламуд, пържен в тесто

 Паламуд, пържен в тесто

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г филе от паламуд или друга риба
• 1 ч. ч. брашно
• 1 яйце
• 1 1/2 к.ч. светла бира
• половин лимон
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме рибата. Нарязваме я на ивици, посоляваме и напръскваме със сока от лимона.

От брашното, яйцето, бирата и малко сол приготвяме тесто, което оставяме да престои 1 час. Парчетата риба овалваме в брашно и завиваме всеки къс в тесто.

Изпържваме във вряла мазнина (достатъчно, за да плуват парчетата) и поднасяме с подходяща гарнитура.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало