Кулинарни рецепти » Задушени пикантни гълъби

 Задушени пикантни гълъби

Продукти: (за 4 порции)

• 4 гълъба
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 2 чушки
• 2 домата
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 2 с.л. брашно
• 1 глава чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме гълъбите отвън и отвътре със сол и черен пипер. Изпържваме ги от всички страни в част от маслото. Изваждаме гълъбите и в същата мазнина запържваме ситно нарязаните лук, чушки и целина.

Сипваме обелените и настъргани домати и задушаваме 10 мин. Прибавяме леко препеченото брашно, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Наливаме виното и 1 ч.ч. гореща вода и варим 5 мин на тих огън. След това прибавяме гълъбите и печем в умерена фурна, докато месото омекне.

Отделяме соса от готовото ястие, пасираме го и го смесваме със счукания чесън. Преди поднасяне поливаме всеки гълъб с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало