Кулинарни рецепти » Пиле по персийски

 Пиле по персийски

Продукти:

• 500 г обезкостено пилешко месо
• 6 с.л. царевично брашно
• 2 с.л. пшенично брашно
• 1 ч.ч. пилешки бульон
• 1 лимон

За соса:

• 50 г захар
• 1 щипка сол
• 2 ч.л. царевично брашно
• сокът от 1 лимон
• 1 ч.л. сусамово олио

За маринатата:

• 2 ч.л. сухо бяло вино
• 1 ч.л. соев сос
• 1 белтък
• 1 щипка смлян черен пипер
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешкото месо на тънки пържолки. Смесваме продуктите за маринатата и натриваме добре месото с тази смес. Оставяме го да престои 15 мин.

През това време приготвяме лимоновия сос: Смесваме захарта, солта, лимоновия сок и царевичното брашно. Слагаме на огъня и щом заври, прибавяме сусамовото олио. Варим 2-3 мин и отстраняваме от огъня.

Смесваме царевичното и пшеничното брашно и овалваме в сместа подсушените пилешки пържолки. Възвираме пилешкия бульон и пускаме в него месото. Варим 5-6 мин и изваждаме пържолките. Подреждаме ги в чиния за сервиране и заливаме с лимоновия сос. Гарнираме с резенчета лимон.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало