Кулинарни рецепти » Кокошка с джанки

 Кокошка с джанки

Продукти:

• 1 кг кокоше месо
• 1/2 ч.ч. олио
• 50 г сланина
• 1 малка глава лук
• 2-3 домата
• 2 равни с.л. брашно
• 500-600 г джанки
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 връзка копър
• черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета, а сланината на кубчета. Запържваме ги в мазнината.

След като се позачервят, добавяме ситно нарязания лук, настърганите домати и брашното, размито в няколко супени лъжици вода. Поръсваме с червен пипер, посоляваме, заливаме с гореща вода и варим ястието.

Щом месото омекне, прибавяме джанките. Готовото ястие поръсваме с черен пипер и ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало